Bruk lift når du maler huset!

Lift1
lift2

Hvordan gjør du det?

Våren og sommeren er i anmarsj og det er tid for å planlegge årets vedlikeholdsprosjekter.

For en del huseiere er det skraping og maling av yttervegger som står på årets «to-do liste». Dette innebærer ofte arbeid i høyden, gjerne 8-10 meter over bakken.

Slikt arbeid kan medføre stor risiko for fallulykker. Du bør tenke over hvilke valg du tar for å ivareta egen sikkerhet og forebygge ulykker.

Det kan være fristende og lettvint å finne fram en gammel stige du har for hånden. Men hvor trygt og komfortabelt er det egentlig å male huset mens du balanserer i en stige?

Ett eneste feiltrinn, litt ubalanse når du lener deg eller et ujevnt underlagt kan få store konsekvenser. Selv fall fra relativt lave høyder kan medføre alvorlige bruddskader eller fatale skader i hode og rygg.

Er det virkelig verdt å risikere liv og helse?

 

Tips & råd

Det finnes heldigvis alternativer til stigen når du skal i gang med husmalingen. Et godt alternativ er å bruke lift. Det vil det gi en langt mer tryggere og komfortabel arbeidsmåte. Da vil du kunne stå trygt med begge beina i kurven/plattformen og samtidig ha hendene fri, noe som gjør arbeidet mye enklere å utføre.  

Attpåtil vil du med lift spare deg masse tid kontra stige. Liftkurven manøvrerer du lett over større flater underveis, mens med stige må du stadig karre deg opp og ned for å flytte stigen sideveis.

Vi kan anbefale å leie vår Dino 105 TL lift. Dette er en snerten liten lift som er enkel og brukervennlig å betjene. Med en plattformshøyde på 8,5 meter og arbeidshøyde på 10,5 meter, egner denne liften seg godt til maling av de fleste hus. Med sin lave vekt på 970 kg kan den i de fleste tilfeller trekkes med førerkort kl. B.

 

Tips med bilder og video

Dino 105 TL